Hai să înveți să dansezi!
Cursurile au loc la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, sala The Sky, Iasi, str. Vasile Conta , nr.30 ( in centru, la fundatie, langa Biblioteca Mihai Eminescu) .
Pentru ca tinem la reguli si la sanatate vom respecta toate normele de distantare sociala, dezinfectare si igiena ca sa fii in siguranta alaturi de noi si noi alaturi de tine .
Va asteptam cu drag !
Sa Dansam, sa Zambim si sa ne Bucuram de Zilele Fericite ale Vietii noastre !
Compania de Dans The Sky Iasi
Vreti cel putin 10 motive pentru care sa urmati cursurile noastre de dans?
1. Practicat cu regularitate, acest sport ajuta la mentinerea sanatatatii.
2. Ridica rezistenta fizica si imunitatea.
3. Se ard calorii nedorite.
4. Va veti face un nou grup de prieteni.
5. Va veti imbogati cultura generala cu cunostinte despre fiecare dans in parte si originile sale.
6. Va veti simti in largul dumneavoastra la o petrecere unde se danseaza.
7. Veti scapa de stres.
8. Va pastrati flexibilitatea.
9. Poate aici va veti intalni jumatatea…
10. Si nu in ultimul rand, pentru ca este o activitate distractiva!
Dar poti tine cont si de alte aspecte importante :
Iubire
Nu trebuie să dansezi doar în noaptea nunţii sau într-o seară alături de prieteni pentru a-i arăta partenerului de viaţă că îl iubeşti . Tot ce îţi trebuie pentru a dansa cu cel / cea pe care o / îl iubeşti este puţină muzică bună şi nişte loc pe podea . Dansează în timp ce pregăteşti cina , speli vasele , sau pur şi simplu pentru că plouă afară . Dansează cu persoana iubită cât mai des pentru a păstra “focul iubirii” .
Bucurie
Mereu auzi oameni care spun că au dansat de bucurie , dar cât de des ţi se întâmplă să-i vezi în acţiune ? Dansul este un mod perfect prin care ne putem exprima bucuria .. iar aceasta din urmă e prezentă mai mereu ( niciodată nu lipseşte de la muncă , nu ca Moş Ene ) . Dă-le şi altora din bucuria ta şi de vei avea ocazia să dansezi o horă , iar dacă nu reuşeşti , fii sigur / ă pe tine şi dansează de nebun / ă .
Distracţie
Când ai dansat ultima oară ? Te-ai distrat ? Sunt foarte puţini oameni ( în afara celor care frecventează cluburile ) care nu s-au distrat deloc în timp ce au dansat . Adevărul e că dansul este distractiv , indiferent dacă dansezi o horă sau un tango .
Motiv de flirt
Atunci când eşti la o petrecere este un mod mai uşor de agăţat ? Întâi trebuie să te ondulezi puţin , după care o scoţi afară la o ţigară , sau după caz , la o plimbare , şi tot aşa .
Fitness
Dansul e o modalitate foarte bună de a scăpa de centimetrii în plus pentru că este un adevărat exerciţiu . Din fericire , dansul face bine şi la inimă , ceea ce înseamnă că odată ce dansezi te vei simţi mai uşor dar şi mai sănătos .
Oameni noi
În cazul în care te decizi să iei lecţii de dans te vei întâlni cu o grămadă de oameni . Cu ajutorul acestor cursuri poţi lega prietenii pe care nici nu ţi le puteai imagina . Mai multă lume , mai multă distracţie .
Lucruri neştiute despre dans. De ce suntem mai fericiţi după ce dansăm şi cum putem da jos kilogramele nedorite – de Alexandra Ardelean
Dansul solicită nu doar corpul, ci şi mintea, însă fără a o obosi. Când dansăm, creierul secretă serotonină în sânge, un hormon care ne face mai fericiţi. De asemenea, dansul este o modalitate unică de exprimare, prin care dansatorul îşi manifestă stilul propriu şi personalitatea.
Mulţi dintre cei care decid să urmeze câteva cursuri de dans o fac poate pentru că nu vor să se facă de râs atunci când ies cu prietenii sau poate pentru că persoana iubită ştie să danseze şi în felul acesta doresc să se ridice la nivelul aşteptărilor, însă cei care dansează sau intenţionează să o facă trebuie să ştie că dansul are multe alte beneficii.
În zilele noastre dansul ne ajută să scăpăm de stres, să ne debarasăm de situaţiile tensionate, iar în cazul celor mici, dansul, mai ales cel care este practicat de performanţă poate contribui la un stil de viaţă sănătos bazat pe o disciplină alimentară şi câteva reguli care îi vor ţine departe pe copii de multe vicii.
”Atunci când dansezi inima şi sufletul se eliberează. Dansul sportiv devine o sursă a fericirii, un remediu miraculos care alungă norii de pe fruntea ta, un mijloc de exprimare a dorinţelor şi personalităţii tale. Dansul mă reprezintă în tot ceea ce sunt”, spune Lorand Loga, dansator sportiv şi instructor de dans.
Lorand Loga îi încurajează pe tineri să se apuce de dans, nu doar pentru că este un sport frumos care ajută corpul, pentru că necesită un anumit efort şi multe ore de antrenamente pentru a face performanţă, ci şi pentru că în felul acesta pot învăţa să scape de timiditate şi să dea frâu liber simţurilor.
„Dansul oferă multiple satisfacţii, pe lângă cele estetice. El ne învaţă să fim armonioşi să ne exprimăm emoţiile, înseamnă să descoperim ceea ce ne place şi de multe ori îţi poţi regăsi libertatea, pentru că poţi să faci ce mişcări vrei. Din punct de vedere fizic, dansul stimulează slăbirea, combate depresia, tonifică muşchii, protejează inima pentru că în timpul dansului, bătăile inimii cresc uşor şi circulaţia se intensifică”, spune instructorul de dans.
Pe lângă faptul că ajută corpul, oamenii pot redescoperi dragostea şi pot depăşi barierele pe care şi le pun din cauza timidităţii sau a fricii de a fi respinşi de cei din jur pentru că au stimă de sine scăzută. „Noi, românii, avem o pudoare greşită de altfel, când e vorba de dans. Noi ne ferim de atingeri. Uităm de multe ori, dar eu le amintesc întotdeauna dansatorilor mei, că dansul înseamnă bucurie, viaţă, înseamnă dragoste”, crede Lorand.
Efecte asupra psihicului
S-a demonstrat că muzica şi implicit dansul exercită o serie de efecte benefice. Acestea determină o serie de stări afective tonice, induce o stare de linişte, conducând la reducerea stărilor detensiune şi anxietate, permite evadarea din cotidian , creşte şi rezistenţa la efort, contribuind în acelaşi timp la învingerea unor obstacole, cum ar fi stările de boală sau handicap şi facilitează comunicarea între persoane. Psihologii le recomandă părinţilor ca să îi orienteze pe copiii, însă de la grădiniţă spre dans pentru că în felul acesta pot să scape de anixietate şi frici.
„Dansul este o modalitate de exprimare a trăirilor, iar ca şi desenul sau modelajul, este o modalitate de comunicare care-l face pe copil să se simtă în siguranţă, diminuându-i anxietatea. Este un procedeu prin care ajutăm copilul să îşi recâştige propriul corp, să îşi cunoască mai bine corpul şi să se simtă confortabil în el. Terapia prin dans pleacă de la ideea în care corpul este reprezentarea sinelui, iar sentimentele pe care le are persoana respectivă faţă de propriul corp, şi modul în care îşi utilizează corpul în repaus, sunt expresia lumii sale interioare”, explică psihologul Alexandra Sabău.
Sursa : http://adevarul.ro/locale/satu-mare/lucruri-nestiute-despre-dans-mai-fericiti-dansam-putem-jos-kilogramele-nedorite-1_561673c0f5eaafab2c715b10/index.html